Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn

Home // Activiteiten

Op weg in de stilte

Op donderdag 22 februari houdt de werkgroep ‘Op weg in de stilte’ weer een creatief-meditatieve avond m.m.v. Francien Kaljouw-Segers.
We staan aan het begin van de 40-dagentijd, de periode voor Pasen, een tijd van inkeer en meditatie. Vaak denken we dat meditatie alleen iets is in stilte en rust. Stilte is zeker behulpzaam, maar met creatieve middelen als tekenen, schilderen, schrijven en beeldhouwen is het zeker ook mogelijk om tot rust te komen en goede gedachten te ervaren. U hoeft geen creatief talent te hebben om in deze meditatie-vorm veel inspiratie te vinden!
De avond wordt afgesloten met een avondgebed in de Regenboog.

Tijd: 20.00 - ca 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur).
Locatie: Het Spectrum bij de Regenboog aan de Grotestraat in Nijverdal.

‘Op weg in de stilte’ is een werkgroep van de Raad van Kerken.
Contact: Annemarie Altena, Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0548-620539 
www.facebook.com/opwegindestilte

22-februari-2018-creatief-meditatief

Inloopochtend voor minima op de derde dinsdag van de maand.

Zoals eerder al was aangekondigd, komt de inloopochtend voor de Minima weer terug.
Onder de verantwoordelijkheid van het Netwerk Sociale Zekerheid heeft de nieuwe werkgroep “Trefpunt Minima”  voor de eerste helft van 2018 de inloopochtenden weer ingepland en er ook een thema bij gezocht. Op deze ochtenden zal iemand van de genoemde organisatie komen vertellen over zijn of haar organisatie. Bezoekers van de inloopochtend kunnen uiteraard dan ook (algemene) vragen stellen aan de aanwezige organisatie.

Inloopochtenden eerste helft 2018, elke derde dinsdag van de maand:
20 februari: thema: Voedselbank en gemeente.
20 maart: thema: Hulpfonds.  
17 april: thema: LETS.
15 mei: thema: Stichting BOOM.
19 juni: gezellige ochtend.

Locatie: Kelder van ’t Spectrum, ingang aan Hendrik Wormserplein.
Tijdstip: 9.30 uur tot 11.30 uur.

Het Netwerk Sociale Zekerheid hoopt dat hiermee aan de wens vanuit de doelgroep gehoor wordt gegeven en dat de inloopochtenden voor velen (opnieuw) een ontmoetingspunt gaan worden.

Levendige kerstwandeling in Nijverdal

Wegens succes herhaald! Net als vorig jaar, vindt op kerstavond 24 december 2017, van 17:30 uur tot 20:00 uur de levendige kerstwandeling plaats in het centrum van Nijverdal. De kerstwandeling wordt georganiseerd door de kerk Beth-Shalom uit Nijverdal en iedereen is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. 

De kerstwandeling
De kerstwandeling start vanaf 17:30 uur op de parkeerplaats Grotestraat Noord, naast lunchroom Harlekeijn. De route loopt door het nieuwe Nijverdalse park (over het spoordek) en langs het ‘Rooie Dorp’ en duur ca. 25 minuten. Meer dan 2.000 waxinelichtjes zullen je langs de sfeervolle route leiden. Tijdens de kerstwandeling kom je langs zingende engelen, dieren en een echte kerstkribbe met baby Jezus. De route zal eindigen op het Maximaplein, tegenover het Wijn en whiskey huis, waar heerlijke warme chocolademelk wordt geschonken en live kerstmuziek wordt gespeeld. De kerstwandeling is bedoeld voor iedereen, jong en oud.

Kerstnachtdienst na afloop
De kerstwandeling wordt georganiseerd door de Beth-Shalom uit Nijverdal en ook de Raad van Kerken is betrokken bij dit evenement. Na afloop van de wandeling is iedereen dan ook van harte welkom om een fijne kerstnachtdienst bij te wonen in één van de kerken die lid zijn van de Raad van Kerken. 

‘RECHT DOOR ZEE’ | Week van Gebed 2018

Week van Gebed 2018 voor de eenheid van de kerken
‘RECHT DOOR ZEE’

Van 21 t/m 28 januari vindt de Week van Gebed plaats. Christenen in Nederland komen in deze week samen rondom het thema “Bevrijd uit slavernij”, voor bezinning en gebed voor elkaar, ons land en voor de nood in de wereld. Ook in Nijverdal / Hellendoorn zijn er gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is van harte welkom.

Op weg in de stilte | Avondgebed in d’ Oale Grieze

Op donderdag 28 december a.s. houden we als werkgroep ‘Op weg in de stilte’ een kort avondgebed. We komen bij elkaar in d’ Oale Grieze in Hellendoorn, om stil te zijn, te bidden, te lezen en te zingen. De kerk is open van 19.00-20.00 uur, de viering begint om 19.15 uur en duurt tot ongeveer 19.45 uur.

Voor wie dat wil is er, vóór of ná de viering, gelegenheid om een kaarsje aan te steken.

Iedereen is hartelijk welkom!

‘Op weg in de stilte’ is een werkgroep van de Raad van Kerken.

Contact: Annemarie Altena, Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0548-620539
www.facebook.com/opwegindestilte

Kerstviering Zonnebloem

Op woensdag 20 december organiseert de Zonnebloem afdeling Nijverdal haar kerstviering. Pastor Legtenberg en dominee Boomsma zullen de viering verzorgen. De kerstliederen worden gezongen door een aantal leden het Nijverdals Mannenkoor. De middag wordt gehouden in het clubgebouw van de Zweef. Inloop vanaf 14.00 uur. Aanvang van de viering 14.30uur. Na afloop is er koffie met krentenbrood en daarna een hapje en een drankje. De toegang is gratis. U bent van harte Welkom.

 

Zoeken

Op weg in de stilte

Op weg in de stilte Op donderdag 22 februari houdt de werkgroep ‘Op weg in de stilte’ weer een creatief-meditatieve avond m...Lees Meer »

Levendige kerstwandeling in Nijverdal

Wegens succes herhaald! Net als vorig jaar, vindt op kerstavond 24 december 2017, van 17:30 uur tot 20:00 uur de levendige kerstwandeling plaats in het centrum van Nijverdal...Lees Meer »

‘RECHT DOOR ZEE’ | Week van Gebed 2018

Week van Gebed 2018 voor de eenheid van de kerken
‘RECHT DOOR ZEE’ Van 21 t/m 28 januari vindt de Week van Gebed plaats...Lees Meer »