Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn

Home // Activiteiten

Kampvuur-avond van 23 maart 2018

WeeWeeCafee 4 april 2018

Oriënteren op een andere of nieuwe baan? Ook al heb je (nog) geen betaald werk? Dan belooft woensdag 4 april voor jou een interessante ochtend te worden. Hetty Nijmeijer van In-Tens Consultancy zal de ochtend verzorgen.

Plaats: Kulturhus De Kruidenwijk
Tijdstip: 10.00 – 11.30 uur
Thema: Loopbaanontwikkeling.

Een loopbaan ontwikkelt zich in de loop van de jaren. Voor een beroep studeren en dat beroep ook gaan uitoefenen is al lang niet meer vanzelfsprekend. Maak van je WW-tijd een kans om je te oriënteren op je loopbaan en nieuwe stappen te zetten. Hetty Nijmeijer laat ons deze bijeenkomst nadenken over hoe je zelf sturing kunt geven aan je loopbaan. Zij vertelt over nieuwe ontwikkelingen en geeft bruikbare tips. Doe daar je voordeel mee! Hetty Nijmeijer geeft coaching en therapie op het gebied van stress en burn-out, traumatherapie, EMDR en loopbaancoaching.

Interesse?
Kom dan langs op 4 april! Kop koffie staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je meer informatie? Bel met Wim van Luinen namens het Kulturhus: 06 33 87 90 16, Yvonne Posthuma, Stichting De Welle: 06 28 21 10 59, Erik Ekelenkamp, Jobtraffic Personeelsdiensten: 06 13 14 54 51 of Geerit van Heemskerk namens de Raad van Kerken: 06 40 84 84 28

Op weg in de stilte op 22 maart 2018

Op weg in de stilte – Beeldmeditatie bij een kruisweg, anders kijken naar kunst

We kennen de kruisweg uit rooms-katholieke kerken: een vertelling in beelden of schilderijen van de laatste uren van het leven van Jezus. Op donderdagavond 22 maart a.s. kijken we naar enkele afbeeldingen van de kruisweg zoals die in een Limburgs kerkje te vinden is. We gaan niet zozeer kijken op een technische of kunsthistorische manier, maar meer meditatief: wat doet dit schilderij met me, hoe komt het bij me binnen, ervaar ik er misschien iets van God in?

Je hoeft dus geen kunstkenner te zijn om mee te doen, openheid en nieuwsgierigheid is genoeg. Ook als meditatie (in wat voor vorm dan ook) helemaal nieuw voor je is, ben je meer dan welkom!

De avond wordt rond 21.15 uur afgesloten met een kort avondgebed in de Regenboog.

Tijd: 20.00 - ca 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur).
Locatie: Het Spectrum bij de Regenboog aan de Grotestraat in Nijverdal.

Meer informatie: Annemarie Altena, Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0548-620539De Levensbron Kinderpaasfeest 30 maart 2018

Hoi allemaal

Dit jaar willen we het kinderpaasfeest een keer anders organiseren dan voorgaande jaren (o.a. ook door de verbouwing van ons eigen kerkgebouw).

We zijn van plan om lekker het speelbos in te gaan. Met een puzzelboekje voor de oudere kinderen, een letterspeurtocht voor de jongere kinderen en wat te drinken/snoepen op het speelveld hopen we er een leuke en gezellige ochtend van te maken.

Praktische informatie:
Wanneer? Vrijdag 30 maart 2018
Voor wie? Alle kinderen van de basisschool. Natuurlijk mag je ook je vader, moeder, vriendjes en vriendinnetjes etc. meenemen!
Hoe laat? Tussen 10.00 uur en 10.30 uur kun je starten met je gezin/groepje en loop je (dus zelfstandig) het rondje door de eekhoorns te volgen (route = 2 km). Als je rond bent krijg je nog een verrassing om mee te nemen naar huis.
Waar? Startpunt = achteraan op de parkeerplaats van Buitencentrum Sallandse Heuvelrug / Restaurant De Sallandse Berg
Kosten? Het is gratis, maar er staat bij de start/het einde een potje waar je een vrije gift in mag doen voor de onkosten.

Gerelateerde afbeelding

Leerhuis - 14 maart 2018

Woensdag 14 maart 2018.
Chris Fictoor is componist, dirigent, muziekpedagoog en kerkmusicus. Hij was onder meer directeur van het Conservatorium Enschede en het Prins Claus Conservatorium en de Dansacademie van de Hanzehogeschool Groningen.

Zangen van zoeken en zien in tijden van lijden, sterven en opstaan.
Op deze avond introduceert Chris Fictoor muziek en teksten van liederen die hij schreef voor de Veertigdagentijd, de Lijdenstijd en Pasen. In 2015 verscheen bij Kok Kampen een nieuwe oecumenische liedbundel ‘Zangen van zoeken en zien’ met 746 liederen en psalmen en een daarbij behorend integraal orgelbegeleidingenboek. In een proces van twee jaar verzamelen en selecteren werkte een werkgroep uit diverse kerkgenootschappen aan deze bundel. In de Martinikerk in Groningen werd deze gepresenteerd in een bijeenkomst met1.000 bezoekers en medewerking van 13 koren. Op deze Leerhuisavond maken we kennis met een aantal van de 75 liederen die van Chris Fictoor in deze bundel zijn opgenomen.
De Regenboogcantorij o.l.v. Gerdinand Piksen verleent daaraan medewerking.

Het Centrum, Constantijnstraat 7a, 7442 MC Nijverdal. Tel. 0548-612796.
Aanvang 19.30 uur.

WeeWeeCafee 7 maart 2018

Zit je nog steeds zonder werk en/of overweeg je om als ZZP-er aan de slag te gaan?
Op woensdag 7 maart komt:

Saskia huis in ’t Veld, Accountmanager Bedrijven Rabobank
de ochtend verzorgen.

Plaats: Kulturhus De Kruidenwijk
Tijdstip: 10 – 11.30 uur

Thema: Aan de slag als ZZP-er

Vanaf 1996 is Saskia inmiddels succesvol werkzaam binnen de organisatie van de Rabobank. Eerst in haar rol voor particulieren, aansluitend ruim 12 jaar werkzaam als Accountmanager Bedrijven. Zij neemt ons mee in de mogelijkheden en onmogelijkheden als ZZP-er. Wat heb je allemaal nodig? Waar moet je aan denken? Een goede bankrelatie kan hierbij van groot belang zijn. 

Interesse?
Kom dan langs op 7 maart!  Kop koffie staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden.
Wil je meer informatie? Bel met Wim van Luinen namens het Kulturhus: 06 33 87 90 16, Yvonne Posthuma, Stichting De Welle: 06 28 21 10 59, Erik Ekelenkamp, Jobtraffic Personeelsdiensten: 06 13 14 54 51 of Geerit van Heemskerk namens de Raad van Kerken: 06 40 84 84 28

Zoeken

Kampvuur-avond van 23 maart 2018

Kampvuur-avond van 23 maart 2018 Lees Meer »

Op weg in de stilte op 22 maart 2018

Op weg in de stilte op 22 maart 2018 Op weg in de stilte – Beeldmeditatie bij een kruisweg, anders kijken naar kunst We kennen de kruisweg uit rooms-katholieke kerken: een vertelling in beelden of schilderijen van de laatste uren van het leven van Jezus...Lees Meer »

De Levensbron Kinderpaasfeest 30 maart 2018

De Levensbron Kinderpaasfeest 30 maart 2018 Hoi allemaal Dit jaar willen we het kinderpaasfeest een keer anders organiseren dan voorgaande jaren (o...Lees Meer »