Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn

Home // Activiteiten

“Kerstpakkettenactie v/d Minima” gestart bij de PC basisschool 
“De Blenke/De Es” Hellendoorn

Met een fotosessie bij de  P.C. Basisschool  “De Blenke/De Es” (locatie De Blenke) in Hellendoorn is door de Raad van Kerken de  23e “Kerstpakkettenactie voor de Minima” officieel van start gegaan.  Doel: het vullen van 700 kerstpakketten voor minimagezinnen in de gemeente Hellendoorn.

Dit doel kan alleen verwezenlijkt worden, als velen bereid zijn een bijdrage aan de actie te leveren.
De Raad van Kerken heeft dan ook grote waardering voor de docenten en leerlingen van een groot aantal scholen die spontaan besloten de actie te steunen met het per klas maken van een mooi kerstpakket en/of een geldelijke bijdrage.

Het zijn de volgende scholen:
De Triangel,  De Rietslenke, De Wingerd, 't Heem, St. Sebastianus, De Blenke, De Es, De Bongerd,
De Jan Barbier, CSG Reggesteyn (vestigingen Noetselerbergweg en Willem de Clercqstraat).

De ontvangen pakketten van de scholen, particulieren en bedrijven worden voor de kerstdagen bezorgd bij gezinnen en alleenstaanden met een minimum inkomen, die het hele jaar door geconfronteerd worden met een groot aantal beperkingen. Zeker in de dure decembermaand kunnen zij een “steuntje in de rug” heel goed gebruiken.

Allen, die de Kerstpakkettenactie voor de Minima óók willen steunen, kunnen dat doen op donderdag  22 december a.s. vanaf 14.00 t/m 18.30 uur, door het  inleveren van kerstpakketten, en/of levensmiddelen, giften, cadeaubonnen e.d. op één van de volgende locaties:

Voor Nijverdal    :  “Het Spectrum”, achter de Regenboogkerk
Voor Hellendoorn    :  “De Leerkamer”, achter de Dorpskerk
Voor Kruidenwijk    :  “De Schaapskooi”
Voor Haarle    :  “Het Kerkzaaltje” bij de kerk
Voor Daarle    :  “Rehoboth”

Financiële steun voor de actie kan via rekening nr.
NL78 RABO 0132 588  242  t.n.v. Raad van Kerken-Kerstpakkettenactie.   

Voor informatie:
Gerrit Berends ,telefoon:  0548-654813 / e.mail: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Bennie Brandwacht, telefoon: 0548- 615835 / e.mail: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Start “Kerstpakkettenactie voor de Minima”  bij de P.C. Basisschool “DeBlenke/De Es” (locatie De Blenke) te Hellendoorn. (foto Jenne Brinks)

Intercultureel markt

Zaterdag 17 september a.s.
13:00 uur tot 17:00 uur
De Huiskamer
Markt 3
7442EC
Nijverdal

Voor de derde keer aansluitend organiseert de Ambassade van vrede Nijverdal Hellendoorn in de vredesweek van PAX een interculturele markt in en rond de huiskamer.

‘Bewaar de vrede niet alleen, deel hem ook uit!’ is het thema dat dit jaar centraal staat in de 50e vredesweek. De organisatie heeft als doel om mensen uit verschillende culturen tot ontmoeting te laten komen. Via deze weg komt men op een informele manier met elkaar in gesprek.

Naast een gesprek is er tijdens de markt ook ruimte om de vrede te vieren. Dit wordt gedaan door middel van muziek, dans en culinaire aandacht. Het programma biedt allerlei activiteiten voor jong en oud!

Voor meer informatie kunt u onze facebookpagina bezoeken: www.facebook.com/ambassadevanvredehellendoornnijverdal/

Op weg in de stilte

Steeds meer mensen zoeken naar houvast in de rust en het ritme van de kloostertraditie en in meditatie. Dat geldt voor gelovigen net zo goed als voor andere zoekers.
Met een aantal mensen uit Nijverdal en Hellendoorn zijn we die zoektocht naar rust en stilte ook aangegaan. Simpelweg door het al zoekend met elkaar in praktijk te brengen.
Op 28 mei gebruiken we creatieve werkvormen als vorm va meditatie. Ds Laura van Weijen en beeldend therapeut Francien Kaljouw begeleiden ons bij dit proces. Wie u ook bent, u bent van harte welkom vanaf 19.30 uur in het Spectrum, achter kerkgebouw de Regenboog aan de Grotestraat 127 in Nijverdal. We beginnen om 20.00 uur.
Initiatiefgroep ‘Op weg in de stilte’
Contact: Annemarie Altena 0548 620539
www.facebook.com/opwegindestilte
Op weg in de stilte is een werkgroep onder de Raad van Kerken Nijverdal - Hellendoorn

Zoeken

Levendige kerstwandeling in Nijverdal

Wegens succes herhaald! Net als vorig jaar, vindt op kerstavond 24 december 2017, van 17:30 uur tot 20:00 uur de levendige kerstwandeling plaats in het centrum van Nijverdal...Lees Meer »

‘RECHT DOOR ZEE’ | Week van Gebed 2018

Week van Gebed 2018 voor de eenheid van de kerken
‘RECHT DOOR ZEE’ Van 21 t/m 28 januari vindt de Week van Gebed plaats...Lees Meer »

Geloofsgesprek 2018

Geloofsgesprek 2018 Lees Meer »