Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn

Home // Activiteiten

Aankondiging Vredesmarkt

Klik hier voor meer informatie over de Vredesmarkt

 

Volkskerstzang 2016

18 december om 19.00 vindt de 55 ste Volkskerstzang plaats in de sporthal van het Ravijn in Nijverdal.
Om deze Volkkerstzang tot een succes te maken zijn we opzoek naar enkele vrijwilligers die mee willen helpen stoelen te verslepen.
Op zaterdagmiddag 17 december om 15.00 staat de vrachtwagen van Wielent Zonnebeld weer klaar voor de kerk aan het Hoge Dijkje om daar vol geladen te worden met stoelen, vervolgens moeten er stoelen geladen worden bij scholengemeenschap Reggesteyn aan de Noetselerbergweg.
Voor zondagmorgen 18 december zoeken we uitpakkers van de vrachtwagen bij de sporthal van het Ravijn.
Op zondagavond zoeken we in en uitpakkers bij de boven genoemde locaties.

Wie helpt er ons mee om deze 55 ste Volkskerstzang tot een succes te maken.
Neem gerust contact op met Henny Greevink tel 0548-611414

“Kerstpakkettenactie v/d Minima” gestart bij de PC basisschool 
“De Blenke/De Es” Hellendoorn

Met een fotosessie bij de  P.C. Basisschool  “De Blenke/De Es” (locatie De Blenke) in Hellendoorn is door de Raad van Kerken de  23e “Kerstpakkettenactie voor de Minima” officieel van start gegaan.  Doel: het vullen van 700 kerstpakketten voor minimagezinnen in de gemeente Hellendoorn.

Dit doel kan alleen verwezenlijkt worden, als velen bereid zijn een bijdrage aan de actie te leveren.
De Raad van Kerken heeft dan ook grote waardering voor de docenten en leerlingen van een groot aantal scholen die spontaan besloten de actie te steunen met het per klas maken van een mooi kerstpakket en/of een geldelijke bijdrage.

Het zijn de volgende scholen:
De Triangel,  De Rietslenke, De Wingerd, 't Heem, St. Sebastianus, De Blenke, De Es, De Bongerd,
De Jan Barbier, CSG Reggesteyn (vestigingen Noetselerbergweg en Willem de Clercqstraat).

De ontvangen pakketten van de scholen, particulieren en bedrijven worden voor de kerstdagen bezorgd bij gezinnen en alleenstaanden met een minimum inkomen, die het hele jaar door geconfronteerd worden met een groot aantal beperkingen. Zeker in de dure decembermaand kunnen zij een “steuntje in de rug” heel goed gebruiken.

Allen, die de Kerstpakkettenactie voor de Minima óók willen steunen, kunnen dat doen op donderdag  22 december a.s. vanaf 14.00 t/m 18.30 uur, door het  inleveren van kerstpakketten, en/of levensmiddelen, giften, cadeaubonnen e.d. op één van de volgende locaties:

Voor Nijverdal    :  “Het Spectrum”, achter de Regenboogkerk
Voor Hellendoorn    :  “De Leerkamer”, achter de Dorpskerk
Voor Kruidenwijk    :  “De Schaapskooi”
Voor Haarle    :  “Het Kerkzaaltje” bij de kerk
Voor Daarle    :  “Rehoboth”

Financiële steun voor de actie kan via rekening nr.
NL78 RABO 0132 588  242  t.n.v. Raad van Kerken-Kerstpakkettenactie.   

Voor informatie:
Gerrit Berends ,telefoon:  0548-654813 / e.mail: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Bennie Brandwacht, telefoon: 0548- 615835 / e.mail: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Start “Kerstpakkettenactie voor de Minima”  bij de P.C. Basisschool “DeBlenke/De Es” (locatie De Blenke) te Hellendoorn. (foto Jenne Brinks)

Intercultureel markt

Zaterdag 17 september a.s.
13:00 uur tot 17:00 uur
De Huiskamer
Markt 3
7442EC
Nijverdal

Voor de derde keer aansluitend organiseert de Ambassade van vrede Nijverdal Hellendoorn in de vredesweek van PAX een interculturele markt in en rond de huiskamer.

‘Bewaar de vrede niet alleen, deel hem ook uit!’ is het thema dat dit jaar centraal staat in de 50e vredesweek. De organisatie heeft als doel om mensen uit verschillende culturen tot ontmoeting te laten komen. Via deze weg komt men op een informele manier met elkaar in gesprek.

Naast een gesprek is er tijdens de markt ook ruimte om de vrede te vieren. Dit wordt gedaan door middel van muziek, dans en culinaire aandacht. Het programma biedt allerlei activiteiten voor jong en oud!

Voor meer informatie kunt u onze facebookpagina bezoeken: www.facebook.com/ambassadevanvredehellendoornnijverdal/

Op weg in de stilte

Steeds meer mensen zoeken naar houvast in de rust en het ritme van de kloostertraditie en in meditatie. Dat geldt voor gelovigen net zo goed als voor andere zoekers.
Met een aantal mensen uit Nijverdal en Hellendoorn zijn we die zoektocht naar rust en stilte ook aangegaan. Simpelweg door het al zoekend met elkaar in praktijk te brengen.
Op 28 mei gebruiken we creatieve werkvormen als vorm va meditatie. Ds Laura van Weijen en beeldend therapeut Francien Kaljouw begeleiden ons bij dit proces. Wie u ook bent, u bent van harte welkom vanaf 19.30 uur in het Spectrum, achter kerkgebouw de Regenboog aan de Grotestraat 127 in Nijverdal. We beginnen om 20.00 uur.
Initiatiefgroep ‘Op weg in de stilte’
Contact: Annemarie Altena 0548 620539
www.facebook.com/opwegindestilte
Op weg in de stilte is een werkgroep onder de Raad van Kerken Nijverdal - Hellendoorn

Zoeken

Kampvuur-avond van 23 maart 2018

Kampvuur-avond van 23 maart 2018 Lees Meer »

Op weg in de stilte op 22 maart 2018

Op weg in de stilte op 22 maart 2018 Op weg in de stilte – Beeldmeditatie bij een kruisweg, anders kijken naar kunst We kennen de kruisweg uit rooms-katholieke kerken: een vertelling in beelden of schilderijen van de laatste uren van het leven van Jezus...Lees Meer »

De Levensbron Kinderpaasfeest 30 maart 2018

De Levensbron Kinderpaasfeest 30 maart 2018 Hoi allemaal Dit jaar willen we het kinderpaasfeest een keer anders organiseren dan voorgaande jaren (o...Lees Meer »