Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn

Home // Publicaties

Startsein “ Kerstpakkettenactie voor de Minima”

In verband met de planning van de vele activiteiten in de drukke decembermaand doen wij u nu al het volgende verzoek toekomen:

Startsein “ Kerstpakkettenactie voor de Minima”

Donderdag 7 december a.s.  wordt om  10.00 uur bij de R.K.. Basisschool “De Rietslenke” aan de Nicolaas Beetstraat 6 te Nijverdal , met de hulp van leerlingen, op een feestelijke wijze het startsein gegeven voor de 24ste “ Kerstpakkettenactie voor de Minima”.

Klik hier voor meer informatie

Gebedsbrief december: Vietnam, geen hoop op verandering

Vietnam is een van de vijf overgebleven communistische landen. In 2016 is er weer een conservatieve regering aangesteld. Dit nam alle hoop op een meer hervormingsgezinde aanpak weg. Iedereen die van de norm afwijkt kan op harde maatregelen rekenen. De overheid oefent dan ook veel druk uit op christenen. Het aantal kerken in Vietnam groeit echter, ondanks tegenstand van de overheid. Recent nam de regering een nieuwe, beperkende wet van geloof en religie aan. Maar de toenemende welvaart verzwakt wel de ideologie van de regeringsleiders.

Klik hier om de hele gebedsbrief te lezen.

500 jaar Reformatie gemeente Hellendoorn

Voorstelling ‘Kom naar voren!’ - 500 jaar protestantisme
  • Op donderdag 26 oktober om 20.00 uur in de Leerkamer, hoek Jac. Kapteijnstr. / Zuid Esweg te Hellendoorn;
  • Kleinkunstenaars: Kees Posthumus en Juul Beerda.

Gebedsbrief november: Jemen, chaos en vervolging

Jemen bevindt zich in een verwoestende oorlog. Extremistische groeperingen als IS en al-Qaeda misbruiken de chaos om hun territorium te vergroten en dwingen hun islamwetten af. Ze hebben het actief gemunt op christenen. De helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens en de hongersnood is ongekend groot.

Lees hier de volledige gebedsbrief

Studieavond met ds. Kees Kant

Studieavond met ds. Kees Kant in Nijverdal over “De anti-Joodse houding in de geschiedenis van de kerk”

Op donderdag 2 november is er in Nijverdal een studieavond met ds. Kees Kant, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De anti-Joodse houding in de geschiedenis van de kerk. De bijeenkomst vindt plaats in het Centrum, Constatijnstraat 7a in Nijverdal. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Lees hier het hele bericht

Zoeken

Op weg in de stilte

Op weg in de stilte Op donderdag 22 februari houdt de werkgroep ‘Op weg in de stilte’ weer een creatief-meditatieve avond m...Lees Meer »

Levendige kerstwandeling in Nijverdal

Wegens succes herhaald! Net als vorig jaar, vindt op kerstavond 24 december 2017, van 17:30 uur tot 20:00 uur de levendige kerstwandeling plaats in het centrum van Nijverdal...Lees Meer »

‘RECHT DOOR ZEE’ | Week van Gebed 2018

Week van Gebed 2018 voor de eenheid van de kerken
‘RECHT DOOR ZEE’ Van 21 t/m 28 januari vindt de Week van Gebed plaats...Lees Meer »