Gebedsbrief december: christenen in Israël en Gaza

Terwijl de oorlog tussen Hamas en Israël de Gazastrook verwoest, roepen Palestijnse en Israëlische broeders en zusters de wereld op om aandacht te schenken aan deze zorgwekkende situatie. Palestijnse christenen zitten klem tussen twee vuren door hun identiteit als Arabier en door hun geloof als christen. Messiaanse Joden ervaren hetzelfde; als christen voelen ze zich afgeschilderd als verraders van het jodendom en als Israëliër onbegrepen door hun buren. Er zijn meer dan 1.000 christenen in Gaza en ruim 45.000 Arabische christenen en Messiaanse gelovigen in Israël.

“Iedereen in Israël kent wel iemand van wie familieleden zijn vermoord, zwaargewond geraakt of gegijzeld”, zegt een voorganger van een Messiaanse gemeente. “Wij zijn een natie in shock, verdrietig en diep bezorgd. We staan in nauw contact met onze Arabisch-christelijke gemeenschappen. Eensgezind bidden we regelmatig samen en bemoedigen elkaar in ons wederzijdse verdriet.”


Een christen die vroeger moslim was, zegt: “Ons gebed is dat God Zijn vrede in de regio zal brengen. Onze gedachten gaan uit naar de vele Joodse families die dierbaren hebben verloren of rouwen om hun kinderen, hun vrouwen en echtgenoten die gegijzeld zijn, naar hen die getraumatiseerd zijn vanwege deze verschrikkelijke aanval. Maar onze harten en gebeden zijn ook bij de onschuldige mensen die in Gaza wonen, mannen en vrouwen, kinderen die geen deel uitmaken van deze strijd.”

 

  • Bid voor en met de Palestijnse christenen en Messiaanse Joden, dat ze Zijn vergeving, liefde, verzoening en gerechtigheid uit kunnen dragen in deze verschrikkelijke situatie


Bron: Open Doors


Marcel Ticheler,

Raad van Kerken Nijverdal / Hellendoorn

 

Vorige gebedsbrieven:

juni 2024

mei 2024

april 2024

maart 2024

februari 2024

januari 2024

december 2023

november 2023

oktober 2023

september 2023

augustus 2023

juli 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

v0.0.8 build 20221202HF2