Gebedsbrief januari 24 : Burkina Faso, vervolging sterk gestegen

De Ranglijst Christenvervolging 2024 is gepubliceerd en er zijn enkele opmerkelijke stijgers te zien. Eén daarvan is Burkina Faso Het leven wordt christenen hier steeds moeilijker gemaakt. In 2019 kwam het land nog niet voor op de lijst, maar inmiddels is het gestegen naar plek 23. De reden: Burkina Faso maakte net als Mali twee coups mee in relatief korte tijd.

Net als in meer Afrikaanse landen neemt de invloed van jihadistische groepen sterk toe. Regio’s die aanvankelijk te boek stonden als relatief veilig voor christenen zijn dat nu niet meer. Dat uit zich in meer druk op christenen en een toename van geweldsincidenten. Talloze kerken en christelijke scholen zijn noodgedwongen gesloten. Gelovigen zijn het doelwit van geweld en moord. Veel mensen vluchten naar andere regio’s of naar een van de buurlanden. Veel dorpen in het noorden zijn verlaten. 

Hoewel alle christenen hier vervolging ondervinden, lopen christenen met een islamitische achtergrond het meest risico. Zij worden door hun familieleden en dorpsgenoten onder druk gezet om hun geloof af te zweren. Veel gelovigen zijn zo angstig dat ze niet openlijk voor hun geloof durven uitkomen.

  • Bid dat God allen zal genezen en troosten die ernstig getraumatiseerd en getroffen zijn door de jihadistische aanvallen.  

  • Bid om wijsheid en voorziening voor de christelijke hulpinstanties die trainingen, noodhulp en traumazorg geven.  

  • Bid om kracht en standvastigheid voor alle christenen die te maken hebben met fysiek geweld


Bron: Open Doors


Marcel Ticheler,

Raad van Kerken Nijverdal / Hellendoorn

 

 

Vorige gebedsbrieven:

juni 2024

mei 2024

april 2024

maart 2024

februari 2024

januari 2024

december 2023

november 2023

oktober 2023

september 2023

augustus 2023

juli 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

v0.0.8 build 20221202HF2