Gebedsbrief november 2022

Gebedsbrief november: Tunesië, eenzame strijd voor christenen

De druk op christenen blijft onverminderd hoog. Hoewel er niet veel is veranderd, betekent het niet dat de situatie voor christenen beter is geworden. Vooral christenen met een moslim achtergrond staan onder grote druk, zij lopen risico te worden ontslagen, bedreigd of mishandeld. Minder dan 0,2 procent van de bevolking is christen. Het zuiden is conservatiever, daar lopen christenen de meeste kans vervolgd te worden. In grote steden is de bevolking toleranter.

De gemeenschap en de familie om christenen heen oefent druk uit om de persoon te laten terugkeren naar de islam. Moslim vrouwen die christen worden zijn erg kwetsbaar en vaak slachtoffer van intimidatie, huiselijk geweld, gedwongen huwelijken en verbanning.

Toen Amal christen werd, was dat groot nieuws in het stadje, dat vonden haar buren en vrienden echter niet. Ze staat vaak onder druk om terug te keren naar de islam. Aziz is een eenzame gelovige, de enige in zijn familie en verlangt ernaar andere christenen te ontmoeten. Belhsen nam Jezus’ zendingsopdracht heel serieus. Hij verhuisde om elders het evangelie te verkondigen. Daar ontmoette hij veel weerstand. Door de zware vervolging keerde hij ontmoedigd terug naar zijn oude woonplaats.

  • Bid dat de plaatselijke kerk groeit en dat de christenen steun en bemoediging bij elkaar vinden

  • Bid voor Aziz, dat hij ervaart dat hij niet alleen is

  • Bid om volharding en bemoediging voor Amal en Belhsen
     

Bron: Open Doors


Marcel Ticheler,

Raad van Kerken Nijverdal / Hellendoorn

 

 

 

Vorige gebedsbrieven:

mei 2023

april 2023

maart 2023

februari 2023

januari 2023

december 2022

november 2022

oktober 2022

september 2022

augustus 2022

juli 2022

juni 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

v0.0.8 build 20221202HF2